Jubileum-specials

Jubileum - Specials

Ter gelegenheid van het 70 jarig jubileum van het Mannenkoor DSM is binnen het bestuur nagedacht op welke wijze aandacht aan dit lustrum kan worden gegeven.

Bij een lustrum viering wordt vaak, naast een jubileumconcert en bijzondere festiviteiten, met veel plezier teruggekeken naar de afgelopen 70 jaar waar het koor, onder leiding van bijzonder inspirerende dirigenten, opmerkelijke en succesvolle concerten en optredens heeft verzorgd in binnen- en buitenland.

De geschiedenis van het koor is weliswaar in 2006 door Harry Strijkers opgetekend, toch leek het bestuur en een aantal zangers het interessant om de hoogtepunten vanaf 1951 tot 2021 in chronologische volgorde nog eens kort in een aantal Jubileum-specials te publiceren.

Om aan dit initiatief inhoud te geven zullen in de komende maanden een 6-tal specials worden gemaakt waarbij een aantal foto’s en muziekwerken (die in die tijd zijn gezongen) de rode draad vormen. Een aantal van deze muziekwerken zijn te beluisteren via een link in de tekst naar YouTube.

E.e.a. wordt gelardeerd met korte verhaaltjes, herinneringen, weetjes en grappige voorvallen.

We wensen u alvast veel lees- en kijkplezier.

 

 

 

Frits Smeets

Frank Kroese