Dirigent

Wim Schepers

Wim Schepers, geboren te Landgraaf, kreeg zijn eerste pianolessen aan de muziekschool te Kerkrade van Th. Heijltjes. Hij studeerde  hoofdvak piano bij Frédéric Meinders aan het conservatorium te Maastricht. In 1986 behaalde hij daar de aktes ‘Docerend Musicus’ en ‘Uitvoerend Musicus’, met als speciaal aandachtsgebied liedbegeleiding. Hij werkte onder meer nauw samen met bariton John Bröcheler en bas-bariton Harrie Peeters.  

Wim Schepers begeleidde veel zangers en koorgezelschappen in binnen- en buitenland en werkte mee aan diverse radio-, televisie- en CD-opnamen. Daarnaast volgde hij privélessen bij de bekende liedbegeleider G. Parsons in londen en nam deel aan een masterclass van H. Höll. Later studeerde hij koordirectie aan de Musikhochschule te Aken en volgde hij zanglessen bij de zangpedagogen Leo Ketelaars te Vaals en Charles van Tassel in Amsterdam.

Wim Schepers is sinds 1998 als dirigent verbonden aan het Mannenkoor DSM en verder ook aan diverse andere koorgezelschappen, waaronder het Koninklijk Kerkraads Mannenkoor St. Lambertus, RMK ’21 te Brunssum en de Koninklijke Zangvereniging Venlona uit Venlo.