Begeleiding

Gerald Wijnen

Gerald Wijnen heeft zich bereid verklaard om op te treden als pianist/organist bij de uitvoeringen van het Mannenkoor DSM.

Gerald Wijnen begon zijn muzikale loopbaan aan de muziekschool te Hoensbroek waar hij piano, klarinet en klassiek gitaar studeerde. Na voltooiing van zijn middelbare schoolopleiding studeerde hij aan het Conservatorium te Maastricht piano bij de pianisten Jean Franssen en Jo Dusseldorp. In 1987 sloot hij deze studie af met het behalen van het diploma Uitvoerend Musicus hoofdvak piano.
Tot 1999 was Gerald Wijnen nauw betrokken bij het kamermuziekensemble Contraint dat zich toelegde op klassieke kamermuziek van de 20ste eeuw.
Van 1979 tot 2008 was hij als organist verbonden aan de St. Jansparochie te Hoensbroek waar hij de begeleiding van het kerkelijk zangkoor voor zijn rekening nam.
Vanaf dezelfde periode wordt hij een veelgevraagd begeleider van Limburgse zangkoren van Vaals tot Venray alsmede een groot aantal solisten. Ook maakte hij deel uit van het solistenensemble Triade, bestaande uit Magda Crijns – sopraan, en Emile Godding – bas/bariton.
Al deze activiteiten hebben hem naar bijna alle belangrijke podia in Nederland gebracht.
Met de vele zangkoren heeft hij in bijna alle landen van Europa opgetreden.
Vanaf 1999 gaat hij zich ook toeleggen op het dirigeren van koren, zo is hij momenteel als dirigent aktief bij Vocal Group Joy uit Berg en Terblijt, Shantykoor Aan Paol 60 uit Nederweert, bij The Young Voices in Voerendaal en het Kerkelijk Zangkoor St. Joseph uit Merkelbeek.