Kerstconcerten – 2017

Er bestaan talrijke spreuken, die proberen uit te drukken dat je iets niet te snel moet veranderen en zeker niet omwille van het veranderen. We kennen ze allemaal “do not change a winning team”, “oude bomen moet je niet verplanten” en Jules Deelder in de wasmiddelen reclames “wat zwart/wit is moet zwart/wit blijven”, enz. Met dit gegeven in ’t achterhoofd, organiseert het koor alle vele jaren achtereen de kerstconcerten, “als het goed in de smaak valt, moet je de hoofdingrediënten in takt laten”. Dit was ook dit jaar weer het motto. Breng een gevarieerd kerstprogramma waarbij de basis vertrouwd is en voldoet aan het verwachtingspatroon van de bezoekers. Daaroverheen serveer je een spannende saus met onverwachte en vernieuwende muzikale kruiderijen. Dit jaar werd, zoals alle voorgaande jaren weer een programma geboden dat op deze principes berust. Dit is alleen mogelijk als men de juiste mix weet te vinden van zowel gerenommeerde artiesten als aanstormend talent. Dit jaar stonden naast het Mannenkoor DSM•SABIC in samenwerking met gastkoor RMK 1921 tevens de twee opmerkelijke jeugdige zangtalenten uit Limburg op de bühne:

Krista Meijer – Op vroege leeftijd  begon Krista met zingen. Toen ze 9 jaar was, heeft ze  meegedaan aan het Junior Songfestival. Hier is Krista net voor de live-shows moeten stoppen. Ze heeft o.a. opgetreden in Engeland, Griekenland en de regio Noord/Zuid Limburg. Tijdens de HAVO opleiding heeft Krista de vooropleiding Conservatorium gevolgd, met inbegrip van popmuziek, jazz muziek en klassieke muziek. In het examenjaar koos Krista voor de klassieke kant. Momenteel zit ze in het 2e jaar van de HBO opleiding Conservatorium Klassieke Zang in Maastricht.
Uit de mond van Krista: “Als ik zing, voel ik me op mijn gemak en ik zou er mijn beroep van willen maken”. “Zingen is mijn passie”.

Koen Guitjens – Koen is ook van jongs af aan bezig met muziek. Hij begon met zingen op zijn 6e bij het kinderkoor MeKiKo, waar regelmatig solo’s mocht zingen.

Zo is hij in aanraking gekomen met L1 (TV Limburg), met verscheidene optredens op TV als resultaat.
Het zingen en performen beviel Koen zo goed, dat hij besloot mee te doen aan enkele regionale en provinciale talentenjachten met zeer positieve resultaten. Naast het zingen speelt hij verschillende instrumenten zoals piano, viool en dwarsfluit. Hij is gestart met de vooropleiding Conservatorium te Maastricht met hoofdvak zang. Samen met Krista Meijer vormt hij een veel gevraagd zangduo.
Zowel Krista als Koen hebben hun visitekaartje, zowel in Nederland als daarbuiten, wel afgegeven bij aansprekende muzikale evenementen.

Tevens waren “The High Five Brass Quintet” o.l.v. Guido Colaris en Gerald Wijnen aan de piano verantwoordelijk voor de muzikale omlijsting en begeleiding. Onder de muzikale en bezielende leiding van dirigent Wim Schepers werd het weer, in beide gevallen, een hoogstaand concert, waarbij prachtig muzikaal werk de juiste toon wist te zetten voor een relaxed kerstgevoel en een sfeervolle afsluiting van het jaar. Het is ieder jaar weer een feest voor alle betrokkenen om zoveel mensen (tweemaal een volle zaal in Parkstadtheater – Heerlen en Hanenhof – Geleen) een fantastische middag te mogen bezorgen. Dit jaar onder de vlag van “oud en jong op weg naar kerstmis”.

Wat een waardevolle traditie is, moet . . . . . blijven!

Voor een impressie van het gebodene kunt u de YouTube-presentatie hieronder bekijken.