Jubilarissen Wensconcert – 2019

Op een eveneens zonnige zondagmiddag, precies een jaar geleden op 25 maart 2018, vond er een gelijksoortige gebeurtenis plaats. Toen hadden we een lid met 60 zangjaren bij het koor en vonden we het gepast om dit met een bijzondere festiviteit te vieren. Voor zo’n lang lidmaatschap maak je natuurlijk een uitzondering op de standaard huldigingsregels. Op dat moment had echter niemand ver genoeg vooruit gekeken om te weten dat we in 2019, v-e-r-r-a-s-s-iiii-n-g, wederom een lid met hetzelfde aantal zangjaren in ons midden hadden. Dus wat voor de één geldt, geldt ook voor de ander. Dus werd er opnieuw een speciaal familieconcert georganiseerd, met deze keer nog een bijkomend feestelijk tintje, omdat bij deze gelegenheid ook nog eens de nieuwe koornaam, Mannenkoor DSM, publiekelijk werd gepresenteerd.

We startten de middag met de presentatie van de nieuwe naam, met de bij behorende kenmerken van het koor, nieuw logo (banners) en voor de leden het nieuw vormgegeven koorspeldje met bijbehorende manchetknopen. De officiële onthulling werd verricht door onze beschermheer, Dimitri de Vreeze. Het koor heeft, door reorganisaties en herstructureringen, sinds haar oprichting als “Mannenkoor Centraal Laboratorium DSM” verscheidene namen gehad. En is nu, na zo’n 68 jaar, weer terug bij haar bijna oude naam Mannenkoor DSM. Aan het slot van zijn speech merkte de beschermheer dan ook terecht op “De cirkel is rond”.

Daarna werden de jubilarissen achtereenvolgens gehuldigd en zong het koor voor elke jubilaris een door hen uitgezocht persoonlijk lievelingswerk. Achtereenvolgens waren het Victor Kerens (25jr), Jo Raats (25jr), Cap Hünen (50jr), Frans Leijssen (50jr) en Louis Maesen (60jr) die op deze wijze in het schijnwerpers werden gezet.Na de pauze was het een puur muzikale aangelegenheid, waarbij naast het koor twee prachtige solisten te beluisteren waren. Het waren de jonge sopraan Jenske Wijshoff en de virtuoze accordeonist Carlo Plaum, die de aanwezige koorfamilie trakteerden op fantastische muzikale hoogstandjes. Het geheel stond onder de muzikale leiding van dirigent Wim Schepers en het koor en de soliste werden, zoals gebruikelijk, op voortreffelijk wijze ondersteund door Gerald Wijnen aan de piano.
Voor een impressie van de middag, bekijk even de foto’s [Hans Nohlmanns] hieronder.