Promconcert Mannenkoor DSM Research – 2006

Op zaterdag 28 oktober 2006 in de Hanenhof te Geleen
Verslag van Piet Besselink, secretaris KNZV-Limburg Rayon Swentibold

promconcert

Zaterdag, 28 oktober 2006. De Hanenhof goedgevuld met tegen de 700 bezoekers voor het Promsconcert van het Mannenkoor DSM Research. In elk geval te vol om een polonaise te maken volgens bandleider Richard. Een mooie kleurig programma geeft de artiesten weer en voor de rest …………? Verrassend anders! Niets te lezen over de muzikale werken?!Voorzitter Wim geeft het tijdens de opening met een geheimzinnige lach ook nog eens aan: “ANDERS, VERRASSEND ANDERS!” 

Dat hebben we gemerkt! Een avond lang, volledig gevuld met entertainment van de bovenste plank. De muzikale aftrap met ‘I got the music in me’ gebracht door de Big Band Mosam Tune uit Maastricht, voor deze gelegenheid aangevuld met een 3-tal zangeressen á la Tina Turner, belooft veel spektakel.
Dirigent Wim Schepers en bandleider Richard Meijer weten de zaal keer op keer weer te verrassen met muzikale hoogstandjes, samen als Fassbinder compleet met eiken vat en houten hamers, Wim later als Boccacio. Richard blijkt ook nog eens een voortreffelijke bariton, o.a. met muziek uit de Zigeunerbaron. Maar ook Marianne aan de vleugel van Mosam Tune heeft vocaal aardig wat in huis. Met o.a. Sentimental journey en Let’s get loud. Bij het laatste liedje worden de toeschouwers ook nog eens ludiek aan het werk gezet met schuurpapier en bij It’s oh so quiet worden de toeschouwers gevraagd mee te zingen waarbij Richard alle aanwezigen verdienstelijk aan het sssssssn krijgt.
En dan Treble! De vreugde en lol aan het muziek maken spettert er vanaf en stilzitten op je stoel is dan lastig. Vurige ritmes worden met passie door Caroline, Djem en Nina een enthousiaste zaal ingeslingerd.
Samen met het koor wordt ook nog een Nigeriaans lied opgevoerd en er wordt samen met de Big Band schitterend geïmproviseerd. Ook met het bekende Amambanda assisteert het koor Treble. Diverse oldies worden ten gehore gebracht en Wim noemt z’n koorleden regelmatig zijn “Golden Oldies” Na de pauze zagen we een gedaanteverwisseling bij het koor van Mannenkoor DSM Research naar Mannenkoor DSM·SABIC zoals het koor nu verder door het leven gaat, getooid met een mooie rooie zijden cravat.
Het publiek werd nog verder verrast met oldies, musicals, operettes waar de dames van het Projectkoor Roermond het hoogste woord hadden.
Kortom om alles te beschrijven zou dit verhaal absoluut te lang worden en……. zo’n muzikale rondreis moet je zelf beleven. Na het slotwoord werd door alle uitvoerenden Music van John Mills uitgevoerd.
Met een minutenlange staande ovatie dwong het publiek nog een ‘zugabe’ af. Kortom een prachtige avond die bewijst dat er in de mannenkoor wereld veel mogelijk is…..
Mocht je meer willen weten over de artiesten dan is dat via internet uiteraard mogelijk:
Big Band Mosam Tune
Dames Projectkoor Roermond
Treble

Ik ben in elk geval ‘aangenaam verrast’ en tevens blij dat we het 55 jaar jonge Mannenkoor DSM·SABIC binnen de gelederen van rayon Swentibold hebben.

Verassend anders! ©PB, coördinator Rayon Swentibold.

 

Foto’s