Lustrumconcert – 2016

LC16 progr.pages

Het is zondag 9 oktober en in de Kloosterbibliotheek te Wittem staat om 15:00 uur het Lustrumconcert t.g.v. het 65-jarig bestaan van het Mannenkoor op het programma. In een stralend oktoberzonnetje verzamelen zich de solisten en koorleden om zich voor te bereiden op hun optreden. Even daarna komen al de eerste gasten en genodigden, vol goede verwachtingen en om tijdig aanwezig te zijn voor dit concert. Het is namelijk geen geheim meer dat de bibliotheekzaal tot de laatste stoel bezet zal zijn en hoewel er, gezien de fantastische akoestiek, geen enkele slechte plaats is, heeft iedereen toch zo zijn voorkeur. Wat de goede verwachtingen betreft, kan ik kort zijn . . . . “volledig ingevuld”.

Het concert kreeg de naam “Trans Music Express” en leidde het publiek door een variëteit van verschillende soorten muziek, echter met een accentje op Russische en Slavische muziek, welke met de inbreng van de bas/bariton Bèr Schellings, die zowel qua stem als performance, telkens weer de handen op elkaar kreeg in een uitbundig applaus. Maar ook was er plaats ingeruimd voor aankomend (jeugdig) Limburgs talent in de personen van Lisanne Soeterbroek (viool) en Vinesh Dijkstra (klarinet). Beiden gaven duidelijk aan, zowel in hun solistische optreden als in de samenwerking met het koor, waarom ze langzaam maar zeker een vooraanstaande plaats innemen op het Limburgse muziekpodium en zelfs daarbuiten. De rol van onze dirigent en artistiek leider Wim Schepers en onze vaste begeleider Gerald Wijnen moge duidelijk zijn, zij hebben een naam en faam opgebouwd, die in de Limburgse koorwereld staat als een huis op dubbele fundering.

De reacties na afloop waren zeer lovend en het koor is trots en blij dat het gelukt is om weer een grote groep mensen in hun muzikale beleving tevreden te stellen. 65 jaar is zeker een leeftijd om nog even door te gaan en nieuwe uitdagingen in de mannenkoorwereld te durven aangaan.

LC16 progr-flyer web.pages