Lentekriebels 4 – 2014

 

Het was weer zover. Iedereen weet dat ze komen, maar hoe ga je ermee om en vooral hoe leef je er naartoe ? . . . . . Die Lentekriebels.

Eenvoudig dus, als je weet dat het eind april (muzikaal) moet kriebelen dan moet je rond carnaval al bezig zijn met je voor te bereiden, willen de echte kriebels op tijd zijn. En het kriebelde dit jaar hevig en uitbundig. Er was namelijk gekozen voor een “USA Style” lente concert [America, here we come !!!]. Het was nu al voor de vierde keer op rij dat dit jaarlijkse concert door het FSI werd georganiseerd, op zondagmiddag 27 april in het Parkstadtheater te Heerlen. Overigens met zeer veel succes, want ook nu weer waren praktisch alle stoelen in de schouwburg bezet.

Het programma voor de pauze stond in het teken van de “Gospel” en na de pauze maakte het “Sinatra / Glen Miller – tijdperk” haar opwachting op de Bühne.

Het Mannenkoor DSMŸ•SABIC kwam in het Gospel gedeelte aan de beurt en het swingde de pan uit toen samen met het Mannenkoor RMK’21 en de groep “the New Gospel Sensation” het concert werd geopend met “Lean on me” (We shall overcome). Hierna werd een afwisselend programma afgewerkt, waarin zowel de mannenkoren (in een gezamenlijk optreden onder leiding van Wim Schepers en met begeleiding van Gerald Wijnen) en de Gospel groep aan zet waren om hun kunnen, afzonderlijk of tezamen, te mogen etaleren. Een programma waarin bijna alle topwerken aan bod kwamen, waaronder Amazing Grace – You Raise me up – The Gospeltrain en When the Saints go marching in. Toen als afsluiting  het “Oh happy Day”, met waanzinnig enthousiasme en diepe bezieling van zowel publiek als artiesten, had geklonken werd met rode oortjes en wangetjes de Foyer opgezocht om even af te kicken met een drankje.

Na de pauze zoals gezegd werd Sinatra/Miller nog weer eens nieuw leven ingeblazen. Dit letterlijk en figuurlijk, want dit gedeelte van het programma werd ondersteund door “the Sonic Blast Bigband” uit Eindhoven o.l.v. Nick Caris. Oorspronkelijk waren Suzan Seegers en Ronald Douglas als zangvertolkers ingehuurd. Echter Suzan moest verstek laten gaan vanwege medische problemen en werd op voortreffelijke wijze vervangen door Renée van Wegberg.

De voorstelling was naast het hoge muzikale gehalte ook zeer zeker optisch een succes, met de dynamische en energieke presentatie van de Gospelshow en natuurlijk de aantrekkelijke verschijning van Renée.

Kortom – het was weer een enerverende middag, waarbij iedereen weer met een ontspannen en voldaan gevoel naar huis mocht keren.

Op naar de volgende . . . . LENTEKRIEBELS ???